ELS BENEFICIS DEL CANT

22 Mar

Explicar-vos la meva reflexió des de que assumeixo com a mestra l’entrenament vocal de la coral de l’Escola de Música Berna.

Estic sorpresa davant l’interès per part dels coristes. Jo sabia que tenia a les mans un grup de gent amb moltes ganes d’aprendre però el que és extraordinari es veure com hi ha integrants de la coral que porten la seva llibreta per prendre apunts sobre la respiració, comprovar com fan els meus deures i a casa seva fan els seus exercissis i experiments.

La fe que hi posen és el que permet aquesta evolució i la veritat és que això és com tot.

Tothom necessita visionar una petita llum, per petita que sigui per tal de poder aprendre a circular per la vida. El cant no és altre cosa que això, és un reflex constant de com és una persona i com és capaç de desenvolupar-se. 

La veu és l’instrument més autèntic que tenim per tan sé de segur que per progressar un s’ha de sentir bé. Intento fer sentir a aquests tresors de persones , que formen la nostra coral, com a casa seva, intentar que cada una d’elles, poc a poc vagi assumint el seu petit somni de deixar anar la veu.

Les intento conèixer a totes, una té problemes de timidesa i li costa deixar-se anar, l’altre ben al contrari és ben oberta però resulta que problemes de salut li fan d’obstacle, hi ha qui necessita més racionalitat que altre cosa i també trobem d’altres amants de l’empirisme que si no faig abans l’exemple i si no comproven com respiro jo mateixa , els consta evidenciar-ho dins el seu propi cos, però cada una de les persones que integren aquest cor, totes i cada una d’elles resulta que són imprescindibles per què són el motor per què això pugui continuar.

Ara fins hi tot ja n’hi ha alguna que té inquietuds per aprendre una peca determinada, fins i tot em diuen que ja han après el per què d’alguns exemples metafòrics que els poso…..en una de les últimes ocasions la Yolanda em va dir que ja entenia perfectament què volia dir allò de “Suspirar el nostre aire” 

Nenes….jo sí que suspiro i d’orgullosa !!!

Fins dimecres que estic a punt de donar-vos canya, com sempre.

Aqui una foto de la master cant de la coral tot ensenyant-les a cantar com autèntiques “Dives”Imagen

 

 

Roser.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: